free website templates

Wetenswaardig

Met een carrière van meer dan 25 jaar als Kinesist/Fysiotherapeut en talloze opleidingen Natuurgeneeskunde in het buitenland ben ik sinds 2003 al vertrouwd met het inzetten van bloedzuigers. Je mag mij dus gerust een pionier noemen wat betreft het introduceren van deze therapie in België. 

Als enigste in België combineer ik deze vaak efficiënte methode met andere natuurlijke therapieën als zenuwreflexzonetherapie, bijensteektherapie, homeopathie, fytotherapie enz., die allen tot doel hebben onze eigen vitaliteit te stimuleren om te komen tot een zo goed mogelijke genezing op een zo kort mogelijke tijd. Meer informatie daarover is terug te vinden op www.wellness-4-you.be.

Afhankelijk van de indicatie duurt een behandeling doorgaans wel anderhalf tot twee uur.

Eerst wordt de plaats bepaald waar de diertjes op de huid gezet gaan worden. Zij zuigen zich vast en kort daarna maken ze een minieme huidopening (tot een diepte van 1,5 mm) met een vorm soms omschreven als een Mercedes-ster. Dit proces verloopt grotendeels pijnloos en wordt door sommige klanten ervaren als een muggenprik, of een branderig gevoel. Vervolgens geven zij hun natuurlijk werkzame bestanddelen af die, door middel van hun unieke samenstelling (‘spreading effect’), dieper doordringen in de onderliggende weefsels. Uit ervaringen stelt men vaak vast dat dit effect uitgebreider wordt bij een herhaling van de behandeling.

Als de bloedzuiger verzadigd is, valt deze vanzelf van de huid af en kan daarna niet meer gebruikt worden. De wondjes blijven nog urenlang nabloeden en dienen goed verzorgd te worden door middel van absorberende pleisters. Het verbandmateriaal dat je daarvoor nodig hebt, krijg je van mij mee en zit inbegrepen in behandeling.

??? Verzorging nabloeding

De prijs voor de behandeling van 1 persoon: 80 € (dit is met het aangereikte verbandmateriaal, echter zonder de bloedzuigers)

Een gelijktijdige behandeling van 2 personen in dezelfde ruimte: 65 €/persoon
Hieronder enkele voorbeelden 'uit het leven gegrepen', met de bijbehorende indicaties.